Veelgestelde vragen Honden en luchtwegen; Dierenartsenpraktijk berends

De hond en de luchtwegen

Mijn hond hoest, heeft hij nu 'kennelhoest'

Hoesten kan het gevolg zijn van vele oorzaken en kennelhoest is er daar één van.
Bij kennelhoest gaat het vaak om een harde toeterende hoest, die regelmatig uitmondt in kokhalzen of zelfs braken. Het lijkt vaak alsof “er iets in de keel zit”. Meestal zijn de dieren er verder niet zo ziek van. Het is verstandig om zo’n hoestende hond wel even na te laten kijken door een dierenarts en vaak zijn er goede medicijnen om de hoest te verlichten. Wanneer uw hond kennelhoestachtige verschijnselen heeft is er grote kans dat hij/zij ook besmettelijk is voor andere honden. Voorkom dus contact met andere honden!
Andere redenen om te hoesten zijn bijvoorbeeld hart- en/of longproblemen. Ook om deze oorzaken van hoesten op te sporen/uit te sluiten is het verstandig om een dierenarts de hond na te laten kijken.

Mijn hond lijkt benauwd, wat nu?

Benauwd zijn kan voor een hond een heel levensbedreigende situatie zijn!! Wanneer u denkt dat uw hond benauwd is neem dan direct contact op met een dierenarts!! Denk eraan dat stress voor een benauwd dier nog meer problemen kan geven, dus ga zo rustig mogelijk om met uw benauwde hond. Zorg dat u zo snel mogelijk op een dierenartsenpraktijk terecht kan. Alleen daar kan een diagnose gesteld worden en de juiste hulp gegeven worden.

Mijn hond heeft snottebellen, wat nu?

Een hond is vaak veel zieker van een snotneus dan wij mensen. Zeker als de neusuitvloeiing niet waterig is maar wit/geel/groen van kleur is, of als er bloed bij zit. Belangrijk is het voor de dierenarts te weten of het uit steeds maar één neusgat komt (zo ja, welke) of uit allebei de neusgaten.
Het is dus verstandig om een hond met een snotneus te laten onderzoeken door een dierenarts.


Terug naar het overzicht van veelgestelde vragen.

Heeft u suggesties en/of opmerkingen?

Laat het ons weten, want ook uw ervaring kan goed bijdragen aan de waarde van dit deel van onze website!

Mail naar info@diermedicus.nl